Medveles | Medve-figyelő Erdélyben | Szállás Gyergószentmiklós - Borzont környékén
Románia - Vadles - Medveles Borzont - Székelyföld | Erdély – Kaland – Élmény! Barna medve megfigyelése (Ursus arctos). Hogyan lehet reszt venni a medveles programon? Javasolt útvonalak, 3 csillagos panzió, Szállás Családok és baráti társaságok számára. Kirándulás Székelyföldön. Turisztikai látványosságok, Hargita-hegység, Görgényi-havasok, Borzont, Mohos-tőzegláp, Bálványos-vár. Panziók, kulcsosházak, hotelek, villák, hétvégi házak Tusnádfürdőn, Bálványosfürdőn és környékén, Sepsibükszád, Bálványos, Torja közeli szállás.
Erdélyi Szállásajánló | Szálláshelyek foglalása Romániában, Erdélyben szekelyfoldiinfo.ro Hegyvidéki szállások Fürdő és üdülőtelepek Tengerparti szállások Csíksomlyói zarándoklat Románia Településeinek Listája Szálláshelyekkel
Románia                Szilveszter Medveles a Hargitán Duna-delta szállások + Regisztrálja szállását Látogassa meg a facebookon rajongói oldalunkat
Prezentáció képekben: leírás, szállások, csomagajánlatok, programok, térkép, látványosságok Transzfogaras, Balea-tó Szállás Prezentáció képekben: leírás, szállások, csomagajánlatok, programok, térkép, látványosságok Peles Kastély, Szinaja Szállás Prezentáció képekben: leírás, szállások, csomagajánlatok, programok, térkép, látványosságok Medve tó, Szováta Szállás Prezentáció képekben: leírás, szállások, csomagajánlatok, programok, térkép, látványosságok Csíksomlyói zarándoklat - Pünkösdi Búcsú, Csíkszereda Szállás

Románia – Medveles - Görgényi-havasok – Székelyföld – Erdély

Medveles Székelyföldön, Görgényi-havasokban | Erdély – Kaland – Élmény!

Medveles Borzont közelében | Medveles Erdélyben-Gyergyószentmiklóson, Bear Watching
Lássuk a medvét!
Ha már Gyergyó környékén jár, nézze meg a Görgényi-havasok legnagyobb állatait, a barna medvéket természetes környezetükben!
Tudta, hogy a világ legnépszerűbb medveleseit üzemeltetjük?
Árban és szolgáltatásban verhetetlenek vagyunk!
A vendégeinknek egész medveles alatt a Csíki Sör, a Csíki Csipsz és az áfonya pálinka ingyenes!
Luuxus körülmények közt lesheti meg a medvéket a vadon közepében!
Medveleseink Erdély legszebb területén, Gyergyószentmiklóstól 17 km-re találhatóak.
A medvelesés mindennap délután 18:30-tól kezdődik és 2-3 órát tart. De a vendégek kérésére tovább is maradunk.

Mi a medveles lábáig autóval szállítjuk vendégeinket.

Vadleseink el vannak látva WiFi lehetőséggel, telefon, fényképezőgép, kamera töltési lehetőséggel, valamint biztosítunk profi kamerát, profi fényképezőgépet és állványt, vagy akár laptopot igény szerint.
Medveleseink szigeteltek és fűthetőek, igy téli időszakban is üzemelnek.
Vadleseinkben nem csak medve, hanem gyakran vaddisznók, őzek, szarvasok is láthatóak!
Jöjjön és nézze meg az erdélyi vadon fejedelmét, a medvét teljes pompájában, természetes környezetében.
Árajánlat: 35 EUR / fő.
Vadlesen való részvételi szándékát, kérdéseit kérjük e-mailben elküldeni.
Kérjen ajánlatot a “Medve megfigyelés” programra (bear watching) | Tudjon meg többet | Foglaljon  

Élmény – Kaland – Erdély!

Egy különösen szép szállás Borzont településen - Rubin Panzió*** 
A vendégek kívánsága szerint, a szálláshely félpanziós vagy teljes ellátást biztosít.
A hagyományos székely konyha remekei közül kóstolhat pl. füstölt csülökkel készült hagyományos töltelékes káposztát, tejföllel, házikenyérrel, igazi bográcsgulyást, kürtőskalácsot és számos más ínyencséget.
Családoknak, baráti társaságoknak, meseszép természeti környezetben kínál szállást a Borzont Napraforgó Kulcsosház
Felszereltség: elegáns, tágas nappali, felszerelt konyha, fás központi fűtés, folyamatos meleg víz szolgáltatás, parkolás az udvarban, stb. A tágas, virágos udvar nagyszerű helye a szabadtéri programoknak (filegória, halastó, kemence, grillező áll rendelekzésre). A ház bérlése legfeljebb 12 fős család vagy baráti társaság számára javasolt.
Nagy létszámú diák és felnőtt csoportoknak, az erdő szélén kínál kényelmes szállást a Hóvirág Panzió Borzonton.
A panzió étterméven félpanziós vagy teljes ellátás is kérhető, valamint bár, dézsa-fürdő is rendelkezésre áll.
Gyergyószentmiklós és környéke alábbi szálláslehetőségeit ajánljuk csillagtúrák kiindulópontjaiként:
Szállások Gyilkostóról
Szállások Gyergyószentmklósról
Szállások Bucsin-tetőről és Borzontról
Szállások Gyergyószentmiklós környékéről
Kedves vendégeink számára a fentiekben ajánlott szálláshely oldalak számos kirándulás és programlehetőséget kínálnak.
Vadlesen való részvételi szándékát, kérdéseit kérjük e-mailben elküldeni.
Kérjen ajánlatot a “Medve megfigyelés” programra (bear watching) | Tudjon meg többet | Foglaljon  
Barna medve
A barna medve (ursus arctos) a medvefélék családjának legelterjedtebb faja, a ragadozók rendjének egyik legnagyobb termetű szárazföldi faja.
Európában korábban általánosan elterjedt volt, de napjainkra néhány magasabb hegységbe szorult vissza, ahol barlangot tud készíteni magának. Jelentős számban él azonban Kárpát-medencében.
A barna medve 1-1.25 m marmagasság mellett 2-2.2 m testhosszúságot érhet el.
Súlya 150-250 kg között váltakozik, de az erős és kövér medve, akár 350 kg-ot is nyom.
A barna medve mindenevő
Megeszik gyakorlatilag mindent, legyen az fű, gomba, gyökér, erdei gyümölcs, éppen rovar, kisemlős vagy szarvas méretű zsákmány.
Nyáron elsősorban növényeket, terméseket és hagymákat fogyaszt. A táplálék után kutatva előszeretettel ássa ki az üreglakó állatokat. (például az egereket)
Étrendjében kiemelt helyen szerepelnek a különböző rovarok lárvái.
A mézet pedig közmondásosan kedveli. Ezek a protein- és zsírforrások különösen ősszel, a téli nyugalmi időszaka előtt fontosak, amikor tartalékokat halmoz fel a kemény hónapokra. A dögöt sem veti meg.
A barna medvék csak ritkán vadásznak és főként növényeket (terméseket, fűféléket) esznek.
A barna medve bármelyik napszakban lehet aktív, de rendszerint reggel és este táplálkozik, a nap többi részét pedig fedezékében tölti. Ehhez többnyire egy mélyedést ás magának, és belefekszik.
Több száz kilométereket is bekóborol egy év alatt, mindig az adott évszakban legtöbb táplálékot kínáló területeket keresve.
A barna medvékre nem jellemző a territoriális viselkedés, az egyedek útvonalai gyakran átfedik egymást. Alapvetően magányos állatok, de a bő táplálékforrásoknál (pl. gazdagabb áfonyásokban) többen is összegyűlhetnek. Ilyenkor több korosztályból álló családi csoportok alakulnak ki, és ezekben viszont már megfigyelhetőek az egyedi erőn alapuló dominancia viszonyok. A legerősebb hímek a legmagasabb rangúak, bár a bocsaikat védő nőstények a legagresszívebbek.
A téli nyugalmi időszak a tél elején kezdődik, és a helyi viszonyoknak megfelelő ideig tart (a melegebb vidékeken el is maradhat). A nyugalomra vonuló medve (leginkább nagy kövek, vagy óriásfák gyökerei közé) odút ás, majd száraz növényekből bealmol magának. Nem ritkán több, egymást követő évben ugyanazt az odút használja. A nyugalmi időszakban nem hibernálódik, és gyakran felébred, ezért ez nem is igazi téli álom, mint egyes rágcsálóknál, hüllőknél és kétéltűeknél.
Télen testsúlyuk jelentősen (akár a negyedével is) csökken, ezért tavasszal igyekeznek mielőbb regenerálódni.
A nőstény medvék a 10-30 napig tartó ösztruszban több hímmel is párosodhatnak.
A hímek megküzdenek egymással a párosodás jogáért és a nyertes 1-3 hétig igyekszik is védeni a megszerzett nőstényt.
Leginkább május és június között párzanak, viszont a megtermékenyített petesejt beágyazódása rendszerint 5 hónapot, vagyis a téli nyugalmi időszak kezdetéig késik; a vemhesség ezután 6-8 hetes, vagyis a gyámoltalan, csupasz és vak kölykök (rendszerint 2-3) télen születnek meg.
A kezdetben mindössze 340-680 grammos bocsok gyorsan fejlődnek: 3 hónapos korukra már 15 kg-osak, és a 6. hónapban elérik a 25 kg-ot. 18-30 hónapos korukig szopnak, de 5 hónapos koruk után már nem csak anyatejen élnek.
A fiatalok legalább a második tavaszig anyjukkal maradnak, de a legtöbbször 3-4 évig együtt élnek.
A hím medvék nem vesznek részt az utódok gondozásában, sőt, kifejezetten veszélyeztetik azokat. Nem csoda, hogy az anyamedve rendkívül agresszíven lép fel minden vélt és valós támadóval szemben (ilyenkor különösen veszélyes lehet az emberre is).
A nőstény csak akkor lesz újra fogamzóképes, ha a kölykei elhagyják, vagy idő előtt elpusztulnak; ez magyarázza a hímek gyilkos szándékait.
A fiatalok 4-6 évesen válnak ivaréretté, de 10-11 éves korukig még nőnek. A természetben körülbelül 25 évet élnek, állatkertben azonban az 50 éves kort is elérhetik.
Bár kevésbé ismert, de a medve húsa évezredek óta kedvelt csemege. A legjobb minőségű a kétéves, vagy annál fiatalabb medvék húsa, íze azonban változó, nagyban függ az élőhelytől és a medve táplálkozásának mikéntjétől.
Vadlesen való részvételi szándékát, kérdéseit kérjük e-mailben elküldeni.
Telefon: (004)-0736-651 069 (mobil)     |     (004)-0723-877 570 (mobil)
Kellemes utazást és élménytele kirándulást kívánunk!
Tiszteletben tartjuk intimitását, így portálunk nem használ személyes adatokat tároló sütiket (cookie).
Csíksomlyó szállás

 

Románia - Vadles - Medveles Borzonton - Székelyföld – Erdély, Vadles Székelyföldön | Erdély – Kaland – Élmény! Igaz történet alapján, Barna medve (Ursus arctos). Hogyan lehet reszt venni a medveles programon? Kolozsvártól, Bukaresttől, Nagyváradtól, Borzintig javasolt útvonalak, Szállások a közelben, Családok és baráti társaságok számára. Kirándulás a Székelyföldön. Turisztikai látványosságok Gyergyó vidékén Madarasi Hargita, Madarasi Hargita-csúcs (1801 m), Kerek Szikla. Panziók, kulcsosházak, hotelek villák, a Madarasi Hargitán és környékén, Panziók a Madarasi Hargitán, Panziók és kulcsosházak Zetelakáról, Panziók és kulcsosházak Zeteváraljáról, Panziók hétvégi házak Ivóból, Hotelek panziók villák és kulcsosházak Székelyudvarhelyről.

 

Csíksomlyó szállás Csíksomlyó szállás