élménygyűjtés, ismerkedés "Élő Erdély, Székelyföld" és Románia kulturális, természeti és ember alkotta értékeivel, REKLÁM (vendéglátók számára) és HIRDETÉS (telekvásárlás, eladó ingatlan, faházak készítése)
ALTERNATÍV PROGRAMLEHETŐSÉGEK: Székelyföld - Túrák - Kirándulás - Látnivalók (klasszikus túraútvonal), Kirándulás Budapestről - Erdélybe - Romániába (szervezett csoportos kirándulás, körutazás), Zarándoklat (Pünkösd Csísomlyó), Vadászat, halászat/horgászat, túra, filmezés, fotózás (Székelyföld- Erdély - Duna-delta), Sízés, Sípályák Erdélyben - Romániában (Sipályaszállások, közeli szálláshelyek), Szilveszteri programcsomag ajánlatok (Székelyföld, Erdély, Románia), Hírek, rendezvények, népünnepélyek. www.csiksomlyo-szallas.ro

Szekelyfoldiinfo.ro Hegyvidéki Szálláshelyek Fürdőhelyek, Üdülőtelepek Csíksomlyói Zarándoklat Románia Településeinek Listája Szálláshelyekkel
Románia                Szilveszter 2021-2022 Medveles a Hargitán + Legyen szállásadó partnerünk   Látogassa meg a facebookon rajongói oldalunkat
Prezentáció képekben: leírás, szállások, csomagajánlatok, programok, térkép, látványosságok Transzfogaras, Balea-tó Szállás Prezentáció képekben: leírás, szállások, csomagajánlatok, programok, térkép, látványosságok Peles Kastély, Szinaja Szállás Prezentáció képekben: leírás, szállások, csomagajánlatok, programok, térkép, látványosságok Medve tó, Szováta Szállás Prezentáció képekben: leírás, szállások, csomagajánlatok, programok, térkép, látványosságok Csíksomlyói zarándoklat - Pünkösdi Búcsú, Csíkszereda Szállás

Világhirű kolostorok meglátogatása

Hallott már a "voroneti kék" színről , amelyet ma sem tudnak utánozni vagy a harangozás helyett használt "Tóga-ütögetésről"? Ha nem, nézze meg meg velünk a Világörökségként számon tartott, a világon egyedülálló bukovinai kolostorokat.
A kolostorok megtekintése mellett ellátogatunk Szaploncára is, ahol a szintén világhíru Vidám temetőt tekintjük meg. Szállásnak ismét egy kényelmes, a hely szellemét tükröző szállodát választottunk. Itt lehetősége nyílik a pihenésen kívül, sportolni, síelni, lovasszánozni és gasztronómia ínyencségeket kipróbálni.

Kirándulása alatt, a számos látnivaló és programlehetőség mellett, kényelmes szálláshelyek állnak rendelkezésére.
Tekintse meg szállás kínálatunk gyöngyszemeit, és foglaljon szállást:

 

Kolostor körút

1. nap - Szaplonca
Máramaros megyei nagyközségben 1935 óta kezdtek szaporodni a fából faragott, olajfestékkel és verses felirattal díszített fejfák egy addig ismeretlen helyi fafaragó mester, Stan Ion Patras kezdeményezésére.
Akkortól kezdődik az azóta is páratlan falukrónika fokozatos bővítése olyannyira, hogy ma már több mint 800 fakeresztről olvasható le az alatta nyugvók életének tréfás, a népköltészet ismert fordulataiba csomagolt summája.
A temető valóságos szabadtéri múzeum, gyakorta felkeresett, külföldiek által sűrűn látogatott idegenforgalmi nevezetesség.

2. nap - Sucevita
A sucevitai kolostortemplom a legrégebbi a bucovinai kolostorok között.
1538-ban alapították és olyan stílusban építették meg mint egy erőd.

3. nap - "Kolostor körút"
A Dragormirna, Putna, Vatra Moldovitei, Gura Humorului és a Voronet kolostorok mind a Világörökség részét képezik.
A voroneti kolostort nevezik Kelet-Európa Sixtusi kápolnájának, az utolsó ítélet víziójával. Stefan cel Mare fejedelem amikor megnyert egy törökök elleni csatát mindig építetett egy templomot ennek emlékére.
Putna is úgy jött létre, hogy egy győztes csata után a fejedelem kilőtt egy tüzes nyílvesszőt és ahol az földet ért, oda építették.
A Vatra Moldovitei kolostort fából építették az 1300-as években, majd átépítették kőből 1402-ben és azóta is szinte eredeti formájában látható.

4. nap - Radauti, Durau
Kevesen tudják, hogy Radauti, arról is híres, hogy a 10 hektáron elterülő állatkertjében 250 állatfaj él a világ minden tájáról.
Durau a már a XVIII. századtól népszeru hegyi üdülőtelep, ahol mozgásszervi és idegrendszeri megbetegedéseket kezelnek sikerrel.

5. nap - Campulung Moldovenesc
Ez a helység is híres hegyi üdülőtelep, ahol a klíma gyógyító hatása mellett, sokféle ivókúra is szolgálja a belső szervi megbetegedéssel küzdő gyógyulni vágyókat.


UGRáS A LAP TETEJÉRE