élménygyűjtés, ismerkedés "Élő Erdély, Székelyföld" és Románia kulturális, természeti és ember alkotta értékeivel, REKLÁM (vendéglátók számára) és HIRDETÉS (telekvásárlás, eladó ingatlan, faházak készítése)
ALTERNATÍV PROGRAMLEHETŐSÉGEK: Székelyföld - Túrák - Kirándulás - Látnivalók (klasszikus túraútvonal), Kirándulás Budapestről - Erdélybe - Romániába (szervezett csoportos kirándulás, körutazás), Zarándoklat (Pünkösd Csísomlyó), Vadászat, halászat/horgászat, túra, filmezés, fotózás (Székelyföld- Erdély - Duna-delta), Sízés, Sípályák Erdélyben - Romániában (Sipályaszállások, közeli szálláshelyek), Szilveszteri programcsomag ajánlatok (Székelyföld, Erdély, Románia), Hírek, rendezvények, népünnepélyek. www.csiksomlyo-szallas.ro

Szekelyfoldiinfo.ro Hegyvidéki Szálláshelyek Fürdőhelyek, Üdülőtelepek Csíksomlyói Zarándoklat Románia Településeinek Listája Szálláshelyekkel
Románia                Szilveszter 2024-2025 Medveles a Hargitán + Legyen szállásadó partnerünk   Látogassa meg a facebookon rajongói oldalunkat
Prezentáció képekben: leírás, szállások, csomagajánlatok, programok, térkép, látványosságok Transzfogaras, Balea-tó Szállás Prezentáció képekben: leírás, szállások, csomagajánlatok, programok, térkép, látványosságok Peles Kastély, Szinaja Szállás Prezentáció képekben: leírás, szállások, csomagajánlatok, programok, térkép, látványosságok Medve tó, Szováta Szállás Prezentáció képekben: leírás, szállások, csomagajánlatok, programok, térkép, látványosságok Csíksomlyói zarándoklat - Pünkösdi Búcsú, Csíkszereda Szállás

Jó boroknak szép hazája, Erdély

Márai Sándor a Borról:
"Van benne cukor,
 ökörnyál, mézszínű napsütés,
 ittas életérzés,
 bümmögő bölcsesség."
Csávossy György:
"Az erdélyi borokat mindenkor ízbeli gazdagság és szépség jellemezte, mivel illatban és zamatban igen bővelkednek."

Kirándulása alatt, a számos látnivaló és programlehetőség mellett, kényelmes szálláshelyek állnak rendelkezésére.
Tekintse meg szálláskínálatunk gyöngyszemeit, és foglaljon szállást:

 

Bortúra

1. nap - Nagyvárad, Kolozsvár, Torockó
A Mátyás király szülővárosának értékes történelmi műemlékei, a régi központja, a híres Házsongárdi temető, Európa-szerte elismert botanikus kertje és a sok más látnivaló az év minden szakában számos turistát csalogat ide.

2. nap - Torockó
Torockó eredeti lakói az Árpád-házi királyok idején a Thoroczkai család által idetelepített német vasművesek voltak. Ennek köszönhető, hogy a modern vasipar megjelenése előtt Torockó Erdély legjelentősebb vasműves központja volt. Torockó jelképe a drámaian fölé magasodó Székelykő sziklája. Nevét onnan kapta, hogy a falu urai a 13. században a közeli Aranyosszékről székelyeket hívtak segítségül a tatárok ellen és a segítség fejében a székelyek megkapták a Székelykőn akkoriban álló várat.

3. nap - Torda, Marosvásárhely, Szováta, Kelementelke, Szentlélek
A tordai sóbánya már a római időkben is híres volt, majd a 13. századtól kezdve Erdély királyi sókamrája volt, itt bányászták európaszerte az egyik legtisztább sót. Székelyszentléleken a tájház 1977 májusában nyílt meg Balázsi Dénes irodalomtanár szorgoskodása és gyűjtőmunkája eredményeként. A kis falumúzeum a Felső-Nyikómente néprajzi hagyományait őrzi és mutatja be. Közel 700 népi tárgyat találunk a Falumúzeumban.

4. nap - Parajd, Korond, Farkaslaka, Szentlélek
A sósziklák, a sós források szemet-lelket gyönyörködtető természeti ritkaságként kísérik a Korond vize sószorosát és a sógödröket. Parajd látnivalóinak zöme a sóval kapcsolatos. Így érdemes sorra megtekinteni a sóbányát, a benne kialakított asztmakezelő központot, a sómalmot, a sósfürdőt, a Sóhátát és a Korond vize áttörését a pőre sósziklák között. A Parajdtól délre kialakult sószoros Erdély egyik legszebb és legérdekesebb természeti ritkasága.

5. nap - Székelykeresztúr, Segesvár
A Segesvári híres vár és vártemplom, valamint a régi város a szász építészet remekei. Nemhiába érdemlték ki, hogy a Világörökség részévé nyilvánítsák őket.