SZÁLLÁS (Kárpát Medence és Kárpátokon Túl), UTAZÁS - UTAZTATÁS (Személyszállítás Romániában - Erdélyben - Székelyföldön és külföldön autóbusszal, kisbusszal, mikro-busszal, személyautóval), UTAZÁSTERVEZÉS és IDEGENVEZETÉS (csillagtúra, körutazás, egyén, kis- ill. nagy csoport számára), élménygyujtés, ismerkedés "Élo Erdély, Székelyföld" és Románia kulturális, természeti és ember alkotta értékeivel, REKLÁM (vendéglátók számára) és HIRDETÉS (telekvásárlás, eladó ingatlan, faházak készítése)
ALTERNATÍV PROGRAMLEHETOSÉGEK: Székelyföld - Túrák - Kirándulás - Látnivalók (klasszikus túraútvonal), Kirándulás Budapestrol - Erdélybe - Romániába (szervezett csoportos kirándulás, körutazás), Zarándoklat (Pünkösd Csísomlyó), Vadles, halászat/horgászat, túra, filmezés, fotózás (Székelyföld- Erdély - Duna-delta), Sízés, Sípályák Erdélyben - Romániában (Pályaszállások, közeli szálláshelyek), Szilveszteri programcsomag ajánlatok (Székelyföld, Erdély, Románia), Hírek, rendezvények, népünnepélyek.
Erdélyi szállás, utazás, turizmus és info  Erdélyi szállás, utazás, turizmus és info
Válasszon szállást honlapunkon, foglalja le, fedezze föl Erdély varázsát.

Románia - Erdély - Székelyföld - Székelyvarság

Székelyvarság Hargita megye egyik legnagyobb kiterjedésu tanyai települése. Jellegzetes erdélyi magyar hegyi szórványtelepülés.
Székelyudvarhelytol északra fekszik és a környék legmagasabb szintjén fekvo település, a varsági fennsík.
A falut alkotó tanyák (hegyi szórványtelepülések) – közös néven Székelyvarság – egy fováros nagyságú területet alkotnak.
Székelyvarság neve 1902-1909 között Varságtisztás, majd 1909-ben nyerte el aktuális formáját.
Története lényegesen különbözik a székelyföldi helységek többségének történetérol. A legfontosabb különbség abból adódik, hogy Székelyvarság nem középkorú faluként jött létre, Oroszhegy község havasainak szórványtelepeibol szervezodött önálló tanyaközséggé 1907-ben. Az itt létrejött varsági szórványtelepülés azzal vált ki a környezo tanyás területek világából, hogy lakossága élen járt a kulturális, egyházi és a közigazgatási önállóságáért folytatott harcban.
Székelyvarság számára nagyon nagy elonyt jelent az, hogy az elmúlt évek nem tették gyökértelenné az itteni lakosságot, a lakosság megorizte évszázados hagyományait. Az ipar, a civilizáció nem tette szennyezetté a települést és környékét.
A község természeti értékei rendkívüliek: szennyezetlen a talaj, víz, levego.
A növény és állatvilág nagyon sokszínu, számos ritka növény és állatfaj figyelheto meg itt.
Székelyvarság község határának nyugati szélén, vadregényes fenyvesek között a Nagyküküllô és a belé ömlo Tartód pataka által közre fogott, domború teteju magaslaton, régi kofalak maradványai rejtozködnek. A romok a hajdani Tartód várának maradványai. A 75 méter hosszú és 37 méterig szélesedo, nagyjából ovális alakú várat egy csigavonalban haladó falgyuru alkotta. Belso koépületei valószínuleg nem voltak. Az egyszeru kis vár valószínuleg Szent László magyar király uralkodása alatt (1077-1095) épült.
Tartód vára a környékbeli Firtos és Rabsonné várával valamint az Udvarhelyi Budvárral együtt a 11-12. századi magyar királyság határvédo várláncolatának tagjaként élte virágkorát.
Turisztikai látványosságok közé tartoznak a még létezo vízimalmok, csergeványolók, a múlt századvégi építkezések (fából), osi mesterségekkel kapcsolatos használati eszközök.
Népi építkezés, jellegzetes varsági népviselet figyelheto meg, hagyományos fa megmunkálás: zsindelykészítés, kádározás, ezek a mesterségek ma is élnek, földmuvelés hagyományos eszközökkel és módszerekkel, él még a hagyományos fonás, szövés és varrás, élnek a Székeyvarság jeles napjaihoz fuzodo népszokások, a tanyavilág jellegzetes vasárnapjai.

   
Szálláshelyek     
Románia - Erdély     

Kárpát - medence
   Erdély
 
Kárpátokon túl
   Dobrudzsa
   Duna Delta
   Havasalföld
   Moldva
______________

Szálláshelyek     
Románia / Megyék     

   Arad - Arad
   Arges - Arges
   Bakó - Bacau
   Bihar - Bihor
   Beszterce Naszód
   Brassó - Brasov
   Braila - Braila
   Bukarest - Bucuresti
   Fehér - Alba Megye
   Krassó-Szörény
   Kolozs - Cluj
   Konstanca - Constanta
   Kovászna - Covasna
   Hargita - Harghita
   Hunyad - Hunedoara
   Ilfov - Ilfov
   Máramaros- Maramures
   Mehedinti - Mehedinti
   Maros - Mures
   Neamt - Neamt
   Prahova - Prahova
   Szatmár - Satu Mare
   Szilágy - Salaj
   Szeben - Sibiu
   Szucsáva - Suceava
   Temes - Timis
   Tulcea - Tulcea


______________
______________

 
   
Szálláshelyek     
Magyarország     

Régiók:
   Észak-Magyarország
   Közép-Magyarország
   Észak-Alföld
   Dél-Alföld
   Nyugat-Dunántúl
   Közép-Dunántúl
   Dél-Dunántúl
______________