SZÁLLÁS (Kárpát Medence és Kárpátokon Túl), UTAZÁS - UTAZTATÁS (Személyszállítás Romániában - Erdélyben - Székelyföldön és külföldön autóbusszal, kisbusszal, mikro-busszal, személyautóval), UTAZÁSTERVEZÉS és IDEGENVEZETÉS (csillagtúra, körutazás, egyén, kis- ill. nagy csoport számára), élménygyujtés, ismerkedés "Élo Erdély, Székelyföld" és Románia kulturális, természeti és ember alkotta értékeivel, REKLÁM (vendéglátók számára) és HIRDETÉS (telekvásárlás, eladó ingatlan, faházak készítése)
ALTERNATÍV PROGRAMLEHETOSÉGEK: Székelyföld - Túrák - Kirándulás - Látnivalók (klasszikus túraútvonal), Kirándulás Budapestrol - Erdélybe - Romániába (szervezett csoportos kirándulás, körutazás), Zarándoklat (Pünkösd Csísomlyó), Vadles, halászat/horgászat, túra, filmezés, fotózás (Székelyföld- Erdély - Duna-delta), Sízés, Sípályák Erdélyben - Romániában (Pályaszállások, közeli szálláshelyek), Szilveszteri programcsomag ajánlatok (Székelyföld, Erdély, Románia), Hírek, rendezvények, népünnepélyek.
Erdélyi szállás, utazás, turizmus és info  Erdélyi szállás, utazás, turizmus és info
Válasszon szállást honlapunkon, foglalja le, fedezze föl Erdély varázsát.

Románia - Erdély - Krassó-Szörény Megye - Herkulesfürdo

A hatalmas hegyekkel körülvett Cserna folyó vadregényes völgyében, a Kazán-szorosoktól 25 km-re elhelyezkedo európai híru Herkulesfürdo vizeinek gyógyító hatását már a rómaiak is ismerték. Neve is innen ered: "Ad Aquas Herculi sacras", azaz Herkules szent vizeihez.
A települést a rómaiak építették ki koruk muszaki adottságai szerint, a légió katonái számára. A sziklába vágott vízvezetékek néhány részlete a mai napig elég jó állapotban megorzodött.
A rómaiak kivonulása után a fürdohely feledésbe merült, a népvándorlás korában feltehetoleg elpusztult. A római fürdo maradványait a 18. században fedezték fel, azonban a fürdohely igazi fejlodésnek a szabadságharc után indult.
A virágzó fürdoélettel büszkélkedo település Magyarország legjelentosebb és legszebb fürdohelye volt. Az egész környéket mind máig belengi a misztikus „Monarchia-hangulat”. Látogatottsága évenként meghaladta a nyolcezer fot.
Az üdülni és gyógyulni vágyók mellett magas rangú személyek is felkeresték, nem egyszer fontos diplomáciai találkozóknak adott otthont. Ferenc József és Erzsébet királyné is gyakran ellátogattak ide, mindkettojüknek külön villájuk volt. Több forrást is találhatunk itt, melyek kétfélék: sósak és kénesek. Herkulesfürdo környékén a hévizek egy kb. 5 km-es szakaszon buzognak fel a mélybol, 35-55 oC-on. Az erosen rádióaktív vizek ásványi összetétele változik, de mindegyikre jellemzo a magas S-, Ca- és Mg tartalom.
Herkulesfürdo vizei számos betegségre nyújtanak gyógyírt, mint köszvény, aranyér, higany- és ólommérgezés, idegbetegségek, bénulások, a légzoszervek hurutos bántalmai, rekedtség, nogyógyászati problémák, borbajok, fekélyek, csontbántalmak.

Látnivalók
 • A szállodáknak általában saját fürdoik vannak, legnevezetesebb a Hotel
      Roman aljában található római fürdo.
 • Határában vízieromu található a Cserna folyón.
 •         - Herkulesszobor
          - Római fürdoház
          - Sissy villa
 • Százéves mammutfenyo
 • Orsova
 • Kazan Szoros
 • Vaskapu

 •    
  Szálláshelyek     
  Románia - Erdély     

  Kárpát - medence
     Erdély
   
  Kárpátokon túl
     Dobrudzsa
     Duna Delta
     Havasalföld
     Moldva
  ______________

  Szálláshelyek     
  Románia / Megyék     

     Arad - Arad
     Arges - Arges
     Bakó - Bacau
     Bihar - Bihor
     Beszterce Naszód
     Brassó - Brasov
     Braila - Braila
     Bukarest - Bucuresti
     Fehér - Alba Megye
     Krassó-Szörény
     Kolozs - Cluj
     Konstanca - Constanta
     Kovászna - Covasna
     Hargita - Harghita
     Hunyad - Hunedoara
     Ilfov - Ilfov
     Máramaros- Maramures
     Mehedinti - Mehedinti
     Maros - Mures
     Neamt - Neamt
     Prahova - Prahova
     Szatmár - Satu Mare
     Szilágy - Salaj
     Szeben - Sibiu
     Szucsáva - Suceava
     Temes - Timis
     Tulcea - Tulcea


  ______________
  ______________

   
     
  Szálláshelyek     
  Magyarország     

  Régiók:
     Észak-Magyarország
     Közép-Magyarország
     Észak-Alföld
     Dél-Alföld
     Nyugat-Dunántúl
     Közép-Dunántúl
     Dél-Dunántúl
  ______________