Románia, Kárpátokon túl, Munténia, Ilfov Megye, Costinesti-i Turizmus, Utazások, Szálláslehetoségek Costinesti-n: Hotel, Szálloda, Panzió, Kulcsosház, Kemping, Menedékház. Szolgáltatások: Szállásfoglalás Costinesti-n, Személyszállítás, Idegenvezetés. Programlehetoségek, ünnepek: Kirándulás, Szilveszter, Karácsony, Húsvét, Pünkösd.
 
Erdélyi szállás, utazás, turizmus és info            Erdélyi szállás, utazás, turizmus és info
Válasszon szállást honlapunkon, foglalja le, fedezze föl Erdély varázsát.
Románia - Dobrudzsa - Konstanca Megye - Costinesti
Constanta megye (Konstanca) Románia délkeleti részén helyezkedik el, Dobrudzsa tartományban, a Fekete-tenger partján.
Székhelye Konstanca (310 471 lakos). Határai északon Tulcea megye, keleten a Fekete-tenger, délen Bulgária, nyugaton Ialomita megye és Calarasi megye.
A megye felszínét a Dobrudzsai-hegység (románul: Podisul Dobrodgei), az ország osi hegységének maradványa, uralja.
A gránit, porfír, fillit és mészkő alkotta Dobrudzsai-tönk egyik, felszínalaktanilag tagolódott része a megye északi részén található, ez a Közép-Dobrudzsai fennsík, melynek felszínének arculata változatos, mert 200-300 méter magas fennsíkok (Dorobantului-fennsík) és dombvidéki tájak kisebb-nagyobb medencékkel, partmenti síkságokkal, alacsonyabb letarolt felszínekkel (Casimcei-fensík) váltakoznak, számos barlanggal és dolinákkal.

Dél felé az idősebb kristályos kőzeteket fiatalabb üledékes takaró borítja, s a tagoltabb, mozgalmasabb felszín átmegy a 100 méter magas kréta-tábla síkságba, ez az egyhangúbb lapos felszín a Dél-Dobrudzsai fennsík, legdélebbi része, a Negru Voda(-fennsík, mely Bulgária felé túlterjed az országhatáron. A Közép- és Dél-Dobrudzsai fennsík között vezet a Bukarestet Konstancával összekötő autópálya, valamint a Duna–Fekete-tenger csatorna. Nyugaton a Dobrudzsai-tönk enyhén lejt a Duna irányába, ahol a folyam széles árterülete választja el a Román-alföldtől. A megye fekete-tengeri partvidékét Tulcea megyétől Mamaiaig alacsony homokos parti síkság övezi, melyet a tenger hullámmorajlása épített fel a Duna-delta szétteregetett hordalékából.

A hullámmorajlás hosszú törmelékgátakat, úgynevezett szárnyturzásokat is épített a partmenti tengerben, s ezek a szárnyturzások szárnylagunákat, majdnem zárt részeket választottak le a tengerből. Mamaiatól délre lösszel fedett, alámosott magas fal (abráziós partfal) kíséri a partszegélyt, melyet mélyre vágódott, megsüllyedt és a tenger által elöntött folyótorkolatok, úgynevezett limánok tagolnak. Ezen a szakaszon a turzásokkal elrekesztett és finom homokkal kitöltött limánokon alakultak ki a tengerpart ismertebb fürdőhelyei (Eforie, Mangalia).
Gazdaság: A 2004-es adatok alapján a foglalkoztatottak száma a megyében 276 100 fő. Ebből 27,4% a mezőgazdaságban, 17,7% az iparban, 14,2% az áruszállításban, 10,4% a személyszállításban és 7,9% az építőiparban dolgozik. Az ország gazdaságilag egyik legjelentősebb megyéje, itt történik az ország kőolaj-kitermelésének 10,3%-a, finomításának pedig a 18,5%-a, a kénsavgyártás 18,2%-a, a műtrágya előállításának a 2,3%-a, a cement 19,2%-a, a gyapjú 1,6%-a, az étkezési olajok előállításának a 10,3%-a és a földgáz-kitermelésének 2,3%-a.
Mezőgazdaság: A megye 565,737 hektárnyi mezőgazdasági használatban lévő területtel rendelkezik, amiből 326,751 hektárnyi magántulajdonban van illetve ebből 431,000 hektárnyi mesterségesen öntözhető. A legfontosabb termesztett növények: búza, kukorica, rozs, cukorrépa.

Ipar: Fontosabb iparágak: nukleáris és vízenergia-ipar (cernavodai atomerőmű, vízerőművek Konstancában, Ovidiuban és Navodariban), gépgyártás, vegyipar (S.C."PETROMIDIA" Constanta), kőolaj- és földgáz-kitermelés, cementgyártás, textil- és ruházati ipar, faipar.
Kereskedelem: A Duna–Fekete-tenger csatornán jelentős az áruszállítás, illetve a megyében találhatóak az ország legjelentősebb kikötői (Konstanca, Mangalia).

Costinesti üdülőfalu Constanta megyében, Dobrudzsában, Romániában. A Fekete-tenger partján, a megye déli részén helyezkedik el. A településen belül egy tó található, melyet egy keskeny földnyelv választ el a tengertől, a tó a község nevét viseli. A falu egy ókori görög település: Parthenopolis helyén áll, a középkor folyamán a falu neve Mangeapunar volt. Az 1960-as években a település Libertatea név alatt jelenik meg a térképeken. A Costinesti nevet Emil Costinescuról kapta, aki román pénzügyminiszter volt 1902 és 1916 között, több alkalommal is. 1960-ig a település még csak egy kis halászfalu volt, ekkor kezdik el kiépíteni a települést üdülőközpontá. A parthoz közel található az Evangelia nevű görög hajóroncs, mely 1960-ban feneklett meg, és a falu egyik legnagyobb látványosságának számít.
     _______________________________________________________________________________________________________ Románia- Erdély - szállások: hotel, motel, panzió, kulcsosház, falusi vendégház, kemping, kabana, menedékház, bungalow, sátor tábor


  Románia-Térkép
 
 • Erdély térkép
 •  
 • Moldva térkép
 •  
 • Havasalföld térkép
 •  
 • Dobrudzsa térkép
 • Autótérkép
   
  Ingyenes térkép program, melyben üdülése Magyarországi, Romániai - Erdélyi és Szlovákiai útvonalát is megtervezheti!
   
  Letöltés (1.6 Mb exe)

  UGRáS A LAP TETEJÉRE


  Foglalható szálláskategóriák: Hotel - Szálloda, Szálló, Panzió, Villa, Motel, Hostel, Apartmanház, Fogadó, Étterem, Kulcsosház, Nyaraló - Faház, Gerendaház, Menedékház, Vendégház, Parasztház, Diákszállás, Bungalow, Kemping
  Megtekinthetoek: ROMÁNIAI - ERDÉLYI SZÁLLÁSAJÁNLATOK, biztosított az ONLINE SZÁLLÁSFOGLALÁS amely kiterjed a KÁRPÁT-MEDENCÉRE, ERDÉLYRE, ROMÁNIÁRA.
  A honlapon szállásfoglalási lehetoséget biztosítunk az alábbi megyékban található településeken: Arad Megye: Arad, Beszterce-Naszód Megye: Beszterce, Óradna-Borberek - Radnai Havasok, Bihar Megye: Belényes, Boga-völgye, Kiskoh, Nagyvárad, Váras Fenes, Püspökfürdo - Május 1 Fürdo, Brassó Megye: Brassó, Brassópojána, Felsomoécs, Felsoszombatfalva, Felsotömös, Fogaras, Négyfalu, Törcsvár, Fehér Megye: Fehérvölgy, Gyulafehérvár, Lepus, Nagyenyed, Torockó, Hargita Megye: Agyagfalva, Bikafalva, Borszék, Bögöz, Bucsin, Csíkajnád, Csíkcsicsó, Csíkrákos, Csíksomlyó, Csíkszentdomokos, Csíkszépvíz, Csíkszereda, Deság, Énlaka, Etéd, Farkaslaka, Farcád, Felsoboldogfalva, Felsosófalva, Gyepes, Gyergyócsomafalva, Gyergyóditró, Gyergyóremete, Gyergyószárhegy, Gyergyószentmiklós, Gyergyóújfalu, Gyilkos-tó, Gyimesközéplok, Hargitafürdo, Hodgya, Homoródfürdo, Ivó, Kadicsfalva, Kápolnásfalu, Kecset, Kénos, Korond, Korispatak, Küküllokeményfalva, Lövéte, Madarasi Hargita, Máréfalva, Máréfalvi-patak, Marosfo, Maroshévíz, Oklánd, Parajd, Rugonfalva, Sikaszó, Székelyderzs, Székelylengyelfalva, Székelyszentlélek, Székelyszentmihály, Székelyudvarhely, Székelyszentkirály, Székelyvarság, Szelterszfürdo, Szentegyháza, Telekfalva, Tibód, Tolvajosteto - Hargitafürdo, Tusnádfürdo, Zetelaka, Zetelaki Víztározó, Zeteváralja, Hunyad Megye: Csernakeresztúr, Déva, Vajdahunyad, Kolozs Megye: Csucsa, Dés, Gyalu, Kalotaszentkirály, Kolozsvár, Magyarkiskapus, Pádis, Szék, Torda, Tordaszentlászló, Kovászna Megye: Árkos, Bálványosfürdo, Barót, Bereck, Bikfalva, Csernáton, Dálnok, Esztelnek, Gelence, Kézdivásárhely, Kisbacon, Kommandó, Kovászna, Kurtapatak, Málnásfürdo, Sepsibükszád, Sepsiszentgyörgy, Sepsiszentkirály, Uzonkafürdo - Ozunca Bai, Krassó-Szörény Megye: Herkulesfürdo, Karánsebes, Máramaros Megye: Aknasugatag, Borsa, Koltó, Maros Megye: Cserefalva, Dános, Dicsoszentmárton, Gernyeszeg, Marosvásárhely, Segesvár, Sóvárad, Szászrégen, Szováta, Szatmár Megye: Szatmárnémeti, Szeben Megye: Berethalom, Guraró, Nagyszeben, Resinár, Transzfogaras - Balea-tó, Szilágy Megye: Zilah, Temes Megye: Temesvár,
  KÁRPÁTOKON TÚL, DOBRUDZSA, Braila Megye: Braila, Constanta Megye: Constanta, Costinesti, Tulcea Megye: Crisan - Duna-delta, MUNTÉNIA, Arges Megye: Valea Mare, Ilfov Megye: Bukarest, Mehedinti Megye: Szörényvár, Vaskapu, Prahova Megye: Szinaja, MOLDVA, Bákó Megye: Gyimesbükk, Neamt Megye: Karácsonyko, Suceava Megye: Moldovita, Radóc, Szucsáva - Suceava

     
  Szálláshelyek     
  Románia - Erdély     

  Kárpát - medence
     Erdély
   
  Kárpátokon túl
     Dobrudzsa
     Duna Delta
     Havasalföld
     Moldva
  ______________

  Szálláshelyek     
  Románia / Megyék     

     Arad - Arad
     Arges - Arges
     Bakó - Bacau
     Bihar - Bihor
     Beszterce Naszód
     Brassó - Brasov
     Braila - Braila
     Bukarest - Bucuresti
     Fehér - Alba Megye
     Krassó-Szörény
     Kolozs - Cluj
     Konstanca - Constanta
     Kovászna - Covasna
     Hargita - Harghita
     Hunyad - Hunedoara
     Ilfov - Ilfov
     Máramaros- Maramures
     Mehedinti - Mehedinti
     Maros - Mures
     Neamt - Neamt
     Prahova - Prahova
     Szatmár - Satu Mare
     Szilágy - Salaj
     Szeben - Sibiu
     Szucsáva - Suceava
     Temes - Timis
     Tulcea - Tulcea


  ______________
  ______________

   
     
  Szálláshelyek     
  Magyarország     

  Régiók:
     Észak-Magyarország
     Közép-Magyarország
     Észak-Alföld
     Dél-Alföld
     Nyugat-Dunántúl
     Közép-Dunántúl
     Dél-Dunántúl
  ______________