szilveszter-erdely.ro
Vissza az összes szilveszteri ajánlathoz
Szállás azonosító: 0068

Szilveszter Balea Tó - Panzió - Szeben megye

Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-29) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal.
Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-1) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-2) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-3) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-4) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-5) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-6) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-7) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-8) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-9) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-10) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-11) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-12) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-13) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-14) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-15) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-16) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-17) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-18) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-19) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-20) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Kilátás a telekabinból Kilátás a Menedékházból Transzfogaras Kárpáti Sáfrány Balea Tó Poenari erőd - Vlad Tepes vára Vidraru Tó Kő hollók Kolostor (Manastirea Corbii de Piatra) Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-29) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal.

Szállás Szilveszter Balea Vízesés Menedékház***| Balea-tő kabinos felvonónál, Erdőben tisztáson, patak mellett, étterem, bár, terasz, grill, parkoló | 14 km Bâlea-Capra alagút, 43 km Vidráru-tó, 63 km Szeben

Balea Tó, Szeben megye
Leírás Balea Vízesés - Menedékház***

Balea Vízesés
A Fogarasi-havasok a kárpáti hegységív leghosszabb alpesi jellegű vonulata. Itt található Románia 3 legmagasabb csúcsa is, amelyek meghaladják a 2500 méteres magasságot is. A hegyvonulat az Erdélyi medence felől a Transfogarasi úton közelíthető meg, amely összeköti a Fogarasi-havasok vonulatának két oldalát.

Ezen út melett található 1235 m magasan a Balea-vízesés és turisztikai központ, valamint 2040 m-en a Balea-tó - amely a Déli-Kárpátok legnagyobb gleccsertava. A két pont között 3800 m hosszan drótkötélpálya működik egész évben, a síelők is ezt használják.

A Balea völgyét a Balea pataka szeli át, amely 1235 m magasságból lezúdulva látványos, 40m hosszú Balea vízesés csodát alkotja. Havas - téli időszakban a Balea vízesés és a Balea gleccsertó közti szakasz csak felvonóval járható és mintegy 15 perces gyönyörű felejthetetlen élményt jelent.

Az aktív turizmust kedvelők számára a környék nyáron nemcsak túrákra alkalmas, hanem akár sziklamászásra, biciklizésre, siklóernyőzésre, bungee-jumpingra és zip-line ra is. Télen a profi sielők Mennyországa, szél-sielésre, hódeszkázásra és jégfalmászásra is lehetőséget nyújt.

Kizárólag csak itt látogatható meg a Dél-Kelet Európában egyedi jégszálloda és jégtemplom, amelyeket a befagyott Balea - tó jégkockáiból építenek minden télen. Ilyenkor a tó vize kitűnő természetes jégkorcsolya pályává változik.  A környéken egy hó-parkot is berendeznek  a látogatók szórakoztatására.  


Menedékház*** - Bâlea
A Balea Vízesés szomszédságában található, a Balea Vízesés és Balea tó között közlekedő felvonó közvetlen közelében.

Szállás
A Menedékház 69 férőhelyet biztosít 2 apartmanban***, 26 kétszemélyes szobában***, 2 háromszemélyes szobában** és egy lakosztályban***.

Az apartmanok nappalijában kinyitható kanapé, dohányzóasztal, fotelek, modern bútorok, külön hálószoba, zuhanyzós fürdőszoba és erkély található. Az apartmanok nappalijából egyedülálló táj nyílik, az előtérben a Bâlea-vízeséssel, a Netedu (2351m magasság), Văiuga (2443m magasság), Iezerul Caprei (2417m magasság) és Transfăgărășanul csúcsokkal a tűlevelű erdők és szikla övezte "Találkozás kapuja" völgyben.

A szobákban szekrény, íróasztal, dohányzóasztal, székek, fürdőszoba, a háromcsillagos besorolásúakhoz pedig erkély tartozik, ahol teljesen vagy részben megcsodálhatja ugyanazokat a tájakat, mint az apartmanok esetében.
A ház északi részén található szobák Transzfogarasra és az erdélyi fennsíkra nyújtanak kilátást.
Minden szoba és apartman TV-vel, valamint műholdas és kábel TV-vel felszerelt.

Vendéglő, éttermek, vendégházklub, terasz
A vendéglők éttermei több, mint 100 ülőhellyel rendelkeznek, amig a terszok még további 60 férőhellyel szolgálnak.
Rendezvények alakalmából a menedékház több, mint 150-belső férőhelyet tud biztosítani.
Az étterem modern konyhája helyi és nemzetközi specialitásokkal szolgál.

A vendégházklub intimitást (magánszférát) és kellemes helyet kínál rendezvények szervezésére akár 80 fő számára is, valamint zenei eszközök is igényelhetőek.

A menedékház részben fedett teraszán grillezési lehetőség, kemence és bográcsoló üst áll szállóvendégei rendelkezésre.
A recepció az étterem bárjában található.

Fontos tudnivalók!
Háromcsillagos egységként a Menedékház egész évben nyitva tart, szálláslehetőséggel, étteremmel, melegvízzel, hőellátással, WiFi-vel, műholdas és kábel-TV-vel és egyéb szolgáltatásokkal várja vendégeit.


Férőhelyek: 69 (33 szoba, 33 fürdőszoba)
 • 26 szoba*** franciaággyal vagy 2 külön ággyal
 • 2 szoba** 3 férőhelyes (egy franciaágy és egy egyszemélyes ágy)
 • 1 lakosztály***
 • 2 apartman*** (nappali kinyitható kanapéval, dohányzóasztal, fotelek, modern bútorok, külön hálószoba, zuhanyzós fürdőszoba és erkély)
* Minden szobához erkély és saját fürdőszoba tartozik


Szolgáltatás

A Menedékház*** - Bâlea lehetőséget kínál bankettek, fogadások, hivatalos étkezések, esküvők szervezésére, teljesen egyedi természeti környezetben. Az eseményeket választás szerint négy előkészített helyiségben és a ház teraszain lehet megszervezni.

A menedékház szállóvendégei számára biztonságos parkolót, valamint ingyenes Wi-Fi szolgáltatást biztosít.
• Kérésre speciális hegyi segítségnyújtást és együttműködő hegyi idegenvezetői szolgáltatásokkal szolgál.
• A vendégház klubja lehetőséget kínál az aktív pihenésre (biliárd, asztalitenisz és zene).
• A futball szerelmeseinek lehetőségük van nézni a hazai bajnokság mérkőzéseit, valamint számos más programot, úgy a nyilvános helyiségekben, mint a szobákban.

A Cabana *** - Bâlea a hagyományos és érdekes események házigazdája is, ahol a nyári hófesztivál és a hófarsang utolsó partijainak ad otthont, mindkettő XXI-s kiadással, női bállal, karácsonyi és újévi bulival.
Innen indúl a Transzmaraton futóverseny amely a Transzfogarason zajlik a Menedékház *** - Bâlea és aVidraru gát között (2020 szeptemberében tartotta negyedik kiadását).


Túrázás - Túraútvonalak, túra ösvények
A Balea tó - tengerszem környékén számos jelzett turistaútvonal közül lehet válogatni. Választhatunk az egyórás útvonaltól egészen a többnapos "multi-day" opciók közül is.
Jó tudni, hogy a környéken rezervátum terül el, ezért az úgynevezett vadkempingezésnek nem igazán örülnek, de hivatalosan tiltva nincs.
A Balea-tó 2034 méteres magasságban fekszik, így mivel a legtöbb környező hegy 2300 méteres, nagy szintkülönbségre nem kell számítani!

1 Tókör - Nagyon könnyű
A legnépszerűbb, és a legkönnyebb útvonal maga a tó körbesétálása. Nagyjából 1 órát vesz igénybe, és gyerekekkel is bevállalható.

2 Zerge tó (Lacul Capra) - Könnyű
Jelölt Balea tó - Zerge tó közötti túraösvény. Ez az útvonal sem túl megerőltető kb. 1 óra alatt teljesíthető, de ide érdemesebb már nagyobb gyerekekkel menni, úgy 8 - 10 éves kortól.

3 Vânătoarea lui Buteanu csúcs – Közepes - Túratáv: 4 km - Időtartam: 2 - 3 óra
A Zerge tó felé haladva, egy elágazásba fogunk ütközni (Zerge nyereg). Itt mehetünk tovább lefelé a tó irányába, vagy elmegyünk balra a Vanatoarea lui Buteanu csúcs felé (2 507 m).
A csúcs meghódításához először lefelé kell haladnunk egy hasadékon keresztül, majd innen mondhatni sziklamászásba kezdeni 10 - 12 méteren keresztül. Ez a rész gyerekekkel nem ajánlott.

A tó körül számos hegy található, ahová túrázva, kirándulva lehet feljutni. A környék valamennyi vonulata meghaladja a 2300 méteres tengerszint feletti magasságot.
Túrázásra, komolyabb kirándulásra ezért a környék ideális. A gerincek és hófödte csúcsok között nehéz a döntés, hogy mit hódítson meg az ember.

Néhány figyelemre méltó népszerű hegycsúcs:
- Vânatoarea lui Buteanu (2 507 m)
- Vârful Capra (2 417 m)
- Vârful Paltinu Mare (2 401 m)
- Muchia Buteanu (2 507 m ) - Buteanu csúcs
- Síközpont
Érdekesség, hogy míg tavasztól őszig a túrázók és a kirándulók lepik el a tájat, addig télen a síelés szerelmesei kaparintják meg pár hónapra a tó környékét. A már korábban említett Bilea vízeséstől 3,8 km hosszan egy sífelvonó üzemel. Ez szolgálja ki a téli sportok szerelmeseit szezon alatt - ami nagyjából 160 napig tart.

Kemping - Távolság a Balea tótól: 12 km / 25 perc autóval
A környéken a vadkempingezés nem tiltott, viszont hivatalos, fizetős, Transzfogarasi kempingben is lehet éjszakázni. A kemping kicsit messzebb van a tótól (kb. 20 perc autóval).
A szezon június és szeptember között tart. Szezonon kívül a kemping zárva tart.
Balea Tó - Panzió*** a következő vakációs jegyeket (tichet és card de vacanta) fogadja el:
Tichet Card
Tichet Card
Tichet Card
Szilveszter 2022 - 2023 Menedékház*** - Balea Vízesés

Csomag árak (szállás, ellátás, ünnepi újévi étkezés)
- I. Időszak - 3 éjszaka
- II. Időszak - 2 éjszaka


I. 2022.12.30-2023.01.02
 • 1300 RON / fő / 3 éj (hely a 2 ágyas szobában)
 • 1200 RON / fő / 3 éj (hely a 3 ágyas szobában)
 • 1250 RON / fő / 3 éj (hely a lakosztályban)
 • 1550 RON / fő / 3 éj (hely az apartmanban)

Tartalma:
- 2022.12.30. vacsora
- 2022.12.31. Reggeli
- Ebéd
- Szilveszter esti ünnepi vacsora (ital nélkül)
- Zene Dj

2023.01.01      Branch
- Ebéd
- Ünnepi vacsora

2023.02.01.     Reggeli
- Ezzel az ajánlattal ingyenesen igényelhető még 1 éjszaka ingyenes szállás 2022.12.29./30. éjszakára (csak szállás ellátás nélkül).


II. 2022.12.31 – 2023.01.02
 • 1200 RON / fő / 2 éj (hely a 2 ágyas szobában)
 • 1100 RON / fő / 2 éj (hely a 3 ágyas szobában)
 • 1150 RON / fő / 2 éj (hely a lakosztályban)
 • 1450 RON / fő / 2 éj (hely az apartmanban)

Tartalma:
- 2022.12.31. Ebéd
- 2022.12.31. Szilveszter esti ünnepi vacsora (ital nélkül)
- Zene Dj

2023.01.01     
- Branch
- Ebéd
- Ünnepi vacsora

2023.01.02      Reggeli
Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-1) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-2) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-3) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-4) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-5) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-6) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-7) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-8) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-9) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-10) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-11) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-12) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-13) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-14) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-15) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-16) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-17) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-18) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-19) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-20) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal. Kilátás a telekabinból Kilátás a Menedékházból Transzfogaras Kárpáti Sáfrány Balea Tó Poenari erőd - Vlad Tepes vára Vidraru Tó Kő hollók Kolostor (Manastirea Corbii de Piatra) Balea Tó Szállás | Panzió (K0068-29) A kép szerzői jogvédelem alatt állhat. Javasolt a kapcsolatfelvétel a jog tulajdonossal.

Küldjön üzenetet

szilveszter-erdely.ro