MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

*Érvényes abban az esetben, ha a kapcsolatfelvétel az Erdélyi Szállásajánló / GaL M Tibor I.I / www.szekelyfoldiinfo portálon történt

  1. A Szállásadó, amely a vendég számára az igényelt szolgáltatásokat biztosítja a továbbiakban Szolgáltató
  2. A turista, aki a szállás stb., szolgáltatásokat igényli a továbbiakban a Kedvezményezett.
  3. A szállásadó számára reklámfelületet biztosító cég, amely nem számít szerződő félnek, a Szolgáltató és Kedvezményezett közötti tranzakciók folyamán, a továbbiakban az Erdélyi Szállásajánló.

Szállásfoglalás metodológiája 2021 – 2022 szilveszter időszakra járvány (COVID 19) esetén:
1. Az Erdélyi Szállásajánló a kedvezményezettől a kapcsolatfelvételt személyesen, vagy írásban (telefon, e-mail, fax, ill. levél) tudja elfogadni. A szállás foglalása a kedvezményezett számára a szolgáltatóval történt egyeztetés alapján (telefon, email, stb.) történik.

2. Lekötéskor (ott, ahol ez másképpen jelölve nincs) 10- 50 % foglalói díj teljesítendő. A szállásfoglalás a foglalói díj teljesítéséről szóló igazolás beérkezésével lépik érvénybe. Az igényelt szolgáltatás csomag ár fennmaradó részét a kedvezményezett utólag a szállás igénybevételekor (helyszínen) a szolgáltatónak teljesíti.

3. Szállásfoglalás visszamondását az Erdélyi Szállásajánló által a szolgáltató kizárólag írásban tudja elfogadni:
a./ Ha a kedvezményezett hibájából az előlegezett szolgáltatás csomag igénybevétele meghiúsul (no show), akkor az általa befizetett előleg teljes értékének megtartására a szolgáltató jogosult.
b./ A kedvezményezett által a szolgáltatónak fizetett előleg teljes mértékben visszatérítendő (az adminisztrációs díj hiányával), amennyiben a kormány a világjárványra (Covid 19.) való tekintettel, olyan intézkedéseket léptet életbe, amelyek megakadályozzák a szolgáltatót az előlegezett program lebonyolításában.

4. Nem kérhető kártérítés, ha a szolgáltató rajta kívülálló, elháríthatatlan okból nem tudja biztosítani a megrendelt szolgáltatást (pl. természeti katasztrófa, tűzvész)

5. A szolgáltatónak hibás teljesítés esetén kártalanítási kötelezettsége van, amit a kedvezményezettel egyezségre törekedve (annak ott tartózkodása alatt) közvetlenül intéz.
A kedvezményezett távozása után a szálláshelyről a szolgáltató utólagos reklamációt nem fogad el.

8. A szolgáltató a szálláshelyet kitakarítva, rendeltetésének megfelelően, használható állapotban köteles a kedvezményezettnek átadni. A berendezési, felszerelési tárgyak meghibásodása esetén haladéktalanul gondoskodik azok kijavításáról.

9. A kedvezményezett a szálláshelyen okozott kárt a szolgáltatóval a helyszínen (ottléte alatt) köteles rendezni.

10. A kedvezményezett a szálláshelyet egyéb megállapodás kivételével, bejelentett érkezése napján 15 órától veheti igénybe, a foglalása utolsó napján 10 óráig jogosult a szálláshelyen tartózkodni.

Fontos:
Rendkívül javasolt, hogy a kedvezményezett a foglalt szálláshelyet érkezése előtt legalább 60 nappal személyesen is megtekintse.