SZÁLLÁS (Kárpát Medence és Kárpátokon Túl), UTAZÁS - UTAZTATÁS (Személyszállítás Romániában - Erdélyben - Székelyföldön és külföldön autóbusszal, kisbusszal, mikro-busszal, személyautóval), UTAZÁSTERVEZÉS és IDEGENVEZETÉS (csillagtúra, körutazás, egyén, kis- ill. nagy csoport számára), élménygyujtés, ismerkedés "Élo Erdély, Székelyföld" és Románia kulturális, természeti és ember alkotta értékeivel, REKLÁM (vendéglátók számára) és HIRDETÉS (telekvásárlás, eladó ingatlan, faházak készítése)
ALTERNATÍV PROGRAMLEHETOSÉGEK: Székelyföld - Túrák - Kirándulás - Látnivalók (klasszikus túraútvonal), Kirándulás Budapestrol - Erdélybe - Romániába (szervezett csoportos kirándulás, körutazás), Zarándoklat (Pünkösd Csísomlyó), Vadles, halászat/horgászat, túra, filmezés, fotózás (Székelyföld- Erdély - Duna-delta), Sízés, Sípályák Erdélyben - Romániában (Pályaszállások, közeli szálláshelyek), Szilveszteri programcsomag ajánlatok (Székelyföld, Erdély, Románia), Hírek, rendezvények, népünnepélyek.
Erdélyi szállás, utazás, turizmus és info  Erdélyi szállás, utazás, turizmus és info
Válasszon szállást honlapunkon, foglalja le, fedezze föl Erdély varázsát.

Románia - Erdély - Székelyföld - Maros Megye - Marosvásárhely

Marosvásárhely Erdély középso részén fekszik, festoi földrajzi környezetben. Átszeli a Maros folyó, tölgy és bükk erdokkel borított dombok veszik körül.
A város a vidék kulturális és ipari központja, a megye adminisztratív székhelye. Írásos történelme több mint 6 évszázaddal ezelott kezdodött.
Építészeti szempontból említésre méltó régi épületei vannak. A legrégebbi építmény a várban található református templom, amely gótikus stílusban épült, a XV. században, Hunyadi János idejében. A vár bástyáival és magas várfalaival, az egyetlen teljesen épen maradt középkori vár Erdélyben.
Ma a városban muködik nemzeti színház, filharmónia, történelmi múzeum természetrajzi részleggel, közkönyvtárak, képzomuvészeti tárlatok.
A legkorábbi ismert írásos említés 1332-ból származik, a város a pápai dézsmajegyzékekben Novum Forum Siculorum néven szerepel. A céhek akkori megléte arra utal, hogy már abban az idoben város volt: a városi irattárban orzik azt az Anjou Lajos magyar király aláírásával ellátott okiratot, amelyben a király a prémfeldolgozó céhnek adományoz bizonyos jogokat.
A város legrégebbi építményei a vár és a Vártemplom. A várnak 7 bástyája van, amelyeket a városban muködo egy-egy céh épített fel. A Vártemplom gótikus falait 1492-ben kezdték el építeni. Néhány épület fennmaradt a 16-18-dik századból, közöttük a Teleki Téka és a Királyi Tábla épülete. Marosvásárhelyen számos templom van, némelyik a 16-18-ik században épült.
A Kultúrpalota szecessziós stílusú épületében található a Tükörterem. Ennek ablakait székely balladák jeleneteit ábrázoló üvegfestmények díszítik. Ezek az egész vidék legszebb alkotásai közé tartóznak. A hangversenyterem század eleji orgonája ma is a harmadik legnagyobb az országban.
Minden bizonnyal Marosvásárhely legjelentosebb kulturális öröksége a Teleki Téka. A könyvtárat 1802-ben létesítette báró Teleki Sámuel, Erdély kancellárja, aki nemcsak gazdag, de rendkívül muvelt ember is volt, több európai egyetemen tanult. Vagyona nagy részét a több mint 40.000 kötet megvásárlására fordította, amellyel létrehozta a ma nevét visel Közkönyvtárat. A könyvtár több osnyomtatványt, sok régi könyvet, kéziratot és könyvritkaságot oriz.

   
Szálláshelyek     
Románia - Erdély     

Kárpát - medence
   Erdély
 
Kárpátokon túl
   Dobrudzsa
   Duna Delta
   Havasalföld
   Moldva
______________

Szálláshelyek     
Románia / Megyék     

   Arad - Arad
   Arges - Arges
   Bakó - Bacau
   Bihar - Bihor
   Beszterce Naszód
   Brassó - Brasov
   Braila - Braila
   Bukarest - Bucuresti
   Fehér - Alba Megye
   Krassó-Szörény
   Kolozs - Cluj
   Konstanca - Constanta
   Kovászna - Covasna
   Hargita - Harghita
   Hunyad - Hunedoara
   Ilfov - Ilfov
   Máramaros- Maramures
   Mehedinti - Mehedinti
   Maros - Mures
   Neamt - Neamt
   Prahova - Prahova
   Szatmár - Satu Mare
   Szilágy - Salaj
   Szeben - Sibiu
   Szucsáva - Suceava
   Temes - Timis
   Tulcea - Tulcea


______________
______________

 
   
Szálláshelyek     
Magyarország     

Régiók:
   Észak-Magyarország
   Közép-Magyarország
   Észak-Alföld
   Dél-Alföld
   Nyugat-Dunántúl
   Közép-Dunántúl
   Dél-Dunántúl
______________