SZÁLLÁS (Kárpát Medence és Kárpátokon Túl), UTAZÁS - UTAZTATÁS (Személyszállítás Romániában - Erdélyben - Székelyföldön és külföldön autóbusszal, kisbusszal, mikro-busszal, személyautóval), UTAZÁSTERVEZÉS és IDEGENVEZETÉS (csillagtúra, körutazás, egyén, kis- ill. nagy csoport számára), élménygyujtés, ismerkedés "Élo Erdély, Székelyföld" és Románia kulturális, természeti és ember alkotta értékeivel, REKLÁM (vendéglátók számára) és HIRDETÉS (telekvásárlás, eladó ingatlan, faházak készítése)
ALTERNATÍV PROGRAMLEHETOSÉGEK: Székelyföld - Túrák - Kirándulás - Látnivalók (klasszikus túraútvonal), Kirándulás Budapestrol - Erdélybe - Romániába (szervezett csoportos kirándulás, körutazás), Zarándoklat (Pünkösd Csísomlyó), Vadles, halászat/horgászat, túra, filmezés, fotózás (Székelyföld- Erdély - Duna-delta), Sízés, Sípályák Erdélyben - Romániában (Pályaszállások, közeli szálláshelyek), Szilveszteri programcsomag ajánlatok (Székelyföld, Erdély, Románia), Hírek, rendezvények, népünnepélyek.
Erdélyi szállás, utazás, turizmus és info  Erdélyi szállás, utazás, turizmus és info
Válasszon szállást honlapunkon, foglalja le, fedezze föl Erdély varázsát.

Románia - Erdély - Székelyföld - Kovászna megye - Bálványosfürdo

Bálványosfürdo Kézdivásárhelytol 20 km-re található, a Bodoki-hegység és a Torjai-hegység találkozásánál 770 és 940 m tengerszint fölötti magasságban.
Körös-körül erdovel borított hegycsúcsok övezik. A vidék mélyében vulkanikus és üledékes kozetek váltogatják egymást, így a feltöro széndioxid és kénhidrogénnak köszönhetoen változatos ásványvízforrás keletkezését segítette elo.
Vegyi összetételük miatt az ivókúrában – gyomor- és bélbántalmak kezelésében kiválóak; a száraz gázfürdokkel, az ún. mofettákkal együtt a szív- és érrendszeri bántalmakban szenvedok fürdokúráját szolgáltató természetes gyógytényezok. Víznek is, gáznak is itt aránylag magas természetes radioaktivitása van. A csend, a negatív ionokban gazdag ózondús levego, a pszichés betegek eldorádójává teszi.
A mai Bálványosfürdo három régi s egykoron muködo fürdotelep összeolvadásából keletkezett.
1895-ben, a Csoma-hegygerinc lábánál, külön fürdotelep született, Csiszár-fürdo néven ismerik.
A másik fürdotelepet a Transilvánia Bank megvette és neve után Transzilvánia-fürdo néven vonult be a honismereti és balneológiai irodalomba.
A Vár-patak völgyében alakult meg, a múlt század utolsó harmadában az elso magyar szénsavpalackozó üzem. Ez a fölötte levo Büdös-barlang tiszta széndioxidgázát palackozta.
Mivelhogy a vidék Délkelet-Erdély egyik leghíresebb gyógyfürdojévé és üdülohelyévé fejlodött, a lepergett száz esztendo alatt, megfordultak itt a hazai és külföldi leghíresebb geológusok, vegyészek, balneológus-orvosok valamint írók is.
A környéken még megvannak a régi gyógyséta-ösvények, s a gyógyszálló fölötti Büdös-hegy oldalában levo Büdös-barlangot (Európa legnagyobb mofettája) is igénybe lehet venni.
A település látnivalói többek között a Bálványos-vár amelynek múltját legendákba, mondákba fuzték a környék lakói. "Óriások és tündérek építették" – mondják. "Aranyhíd hajlott át a toronyból a Büdös-hegyre". Bálványos-vár legendájában egykori valós eseményeket örökített meg a szájhagyomány. Ezek kaptak helyet Jókai említett regényében is. A régészeti ásatások alkalmával itt római kori gyöngyöket, vaslándzsákat, régi kulcsokat, középkori kerámiát találtak.A vár romjaihoz a Liga-pusztán át a Köz-bércre, majd a vár élére hágó Vár útja vezet. Sárga ponttal van jelölve.
A környék más érdekességet is tartogat a turista számára. Ilyenek a Büdös-hegy vulkanikus tömegébe bemélyített ún. "barlangok". Többnyire emberkéz alkotta azokat, hisz kénbányák üregei voltak. Még az 1848–49-i önvédelmi harc idején is innen bányászták a puskapor gyártásához szükséges termésként. Legnagyobb a földrajzi és a balneológiai irodalomból is jól ismert, 14 m hosszú Torjai-Büdös-barlang. Üregébol naponta mintegy 2000 m3 majdnem tiszta széndioxid gáz illan el a környék levegojében. Ma természetes mofetta, falait sárga terméskén-réteg borítja. Enyhén kénsavas – vitriolos – csepegéseit osidok óta szembajok kezelésére használja a nép.
Ez a vidék nagyon gazdag különbözo összetételu ásványvizekben. A környéken olyan gazdagon tör fel a széndioxid a földbol, hogy egyes helyeken hiányzik a növényzet. A nevezett feredoktol kiinduló ilyen völgyet Halál-völgy néven emlegetik a környékbeliek. A madarak ha a gáz szint alá kerülnek elpusztulnak.

   
Szálláshelyek     
Románia - Erdély     

Kárpát - medence
   Erdély
 
Kárpátokon túl
   Dobrudzsa
   Duna Delta
   Havasalföld
   Moldva
______________

Szálláshelyek     
Románia / Megyék     

   Arad - Arad
   Arges - Arges
   Bakó - Bacau
   Bihar - Bihor
   Beszterce Naszód
   Brassó - Brasov
   Braila - Braila
   Bukarest - Bucuresti
   Fehér - Alba Megye
   Krassó-Szörény
   Kolozs - Cluj
   Konstanca - Constanta
   Kovászna - Covasna
   Hargita - Harghita
   Hunyad - Hunedoara
   Ilfov - Ilfov
   Máramaros- Maramures
   Mehedinti - Mehedinti
   Maros - Mures
   Neamt - Neamt
   Prahova - Prahova
   Szatmár - Satu Mare
   Szilágy - Salaj
   Szeben - Sibiu
   Szucsáva - Suceava
   Temes - Timis
   Tulcea - Tulcea


______________
______________

 
   
Szálláshelyek     
Magyarország     

Régiók:
   Észak-Magyarország
   Közép-Magyarország
   Észak-Alföld
   Dél-Alföld
   Nyugat-Dunántúl
   Közép-Dunántúl
   Dél-Dunántúl
______________